Her finder du alt det praktiske information vedr. tandpleje til din hest.


Bedøvelse

Er nødvendig for at kunne udføre tandplejen korrekt. Det er dyrlægen der står for den del. Hvis ikke hesten står roligt, kan man ikke afbalancere tænderne ordentligt, eller komme helt ind bagerst i munden, hvor problemerne ofte er. 2 mm forkert vinkel kan have stor betydning for hestens tyggefunktion.

Jeg har et specielt godt samarbejde, med flere dyrlæge der kører i det meste af Jylland og på Fyn, så hvis der er flere heste at kører efter, arrangere jeg gerne dyrlægen. Så ligger prisen på omkring kr. 550,00- 600,00 for dyrlæge.

Tandpleje Min. 14 dage før stævne bl.a. pga. bedøvelsen går under doping.

Kører også ud til enkelte heste, men det kan være de kommer til at vente lidt, til det passer ind i en af vores ture. Er det akut er der selvfølgelig undtagelser ; ) Der er også altid mulighed for at kører til mig.

Priserne er inkl. moms


Efter Tandplejen

Må hesten ikke spise i ca. et par timer, da hesten nemmere kan fejlsynke, og fordøjelses systemet er sat lidt på standby pga. bedøvelsen. Det gælder også stråfoder.

Plejer at sige det er en god ide at give hesten en fridag dagen efter eller ihvertfald en stille og rolig tur, ellers vil i få yderligere at vide. Stor forskel på hvordan hesten reagere på tandplejen. Ligesom os selv ; )

Nogle kan være ømme i over en uge, andre viser ingen tegn på ømhed overhovedet. Normalt er det ikke tænderne de har ondt i, men kæbeledet fordi de har stået med munden åben.

Og muskler, da de nu kan flytte kæben frit uden låsninger. Lidt som at få gipsen af fx. en arm.

Hesten har måske været vant til at have ondt og spændinger. Vil ofte tage lidt tid for hesten, at stole på det ikke gør ondt længere. Alt efter hvor låst den har været.

Jeg er altid interesseret i at høre, hvordan hesten reagere efter tandplejen ; )

også hvis der mod forventning er problemer, skal du kontakte mig ; )


Foredrag

Jeg tager ud og holder foredrag for alle heste interesserede. Jeg går ud fra en power point præsentation med billeder og illustrationer, der er med til at give en større forståelse for, hvorfor tandpleje er så vigtig for hestens velvære og præstation.

Derudover har jeg kranier med, så man kan få en fornemmelse af hvor langt der er ind til de bagerste tænder + andet materiale der giver en forståelse for hvad der kan opstå i hestens mund.

Vi kan også gå en tur i stalden og lave tandeftersyn, og få en lille lektion i hvordan man selv kan se efter, de mest basale tandproblemer.

Jeg tager selv en computer med, kan også selv medbringe en projektor mm.

Prisen er kr. 1200,00 + evt. kørsel eksl. moms

Ring og hør nærmere. Super indslag til en klub aften ; )

Min. 10 deltagere​​